Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Tips voor een geslaagd kinderfeest

 1. Meer kinderen uitnodigen is niet altijd beter; hoe meer, hoe drukker de groep. Veel mensen gebruiken de regel ‘een kind per levensjaar’. Maar een groep van 8 kinderen is vaak wel te doen.
 2. Bepaal samen met je kind welke kinderen er uitgenodigd mogen worden. Kies voornamelijk voor kinderen waar je kind graag mee speelt, pas op voor kinderen die erg aanwezig (dominant) zijn. Hierdoor heb je kans dat je kind belemmerd wordt om het middelpunt van het feestje te zijn.
 3. Zorg ervoor dat je er niet alleen voor staat. Natuurlijk kun je je partner vragen om erbij te zijn. Hij of zij kan bijvoorbeeld de camera bedienen, maar een vriend(in) of  een andere ouder is vaak ook een goed idee.
 4. Leg alles wat breekbaar is buiten bereik, zelfs met ogen in je rug kan je niet alle kinderen tegelijk in de gaten houden. Zet bloemenvazen en wat dan ook daarom buiten bereik. Ook een playmobiltafel etc. kan je het beste even leeg ruimen om te voorkomen dat je onderdelen mist of om te voorkomen dat het afgebroken wordt. Probeer ook zoveel mogelijk vloerruimte vrij te maken waar ze kunnen spelen. Grote kans dat de ouders allemaal tegelijk binnenkomen.
 5. Mocht je besluiten om een kinderentertainer in te huren dan is het verstandig om zoveel mogelijk speelgoed (liefst alles) en ballonnen, inclusief laaghangende ballonnen, weg te halen.
 6. Een kinderentertainer wil graag ruimte hebben voor zijn optreden. 4 m2 Zou dan erg welkom zijn. Kinderen kan je het best op de grond laten zitten. Op de bank gaan ze over elkaar kruipen etc. En als er speelgoed in de buurt is dan leidt dit af.
 7. Deel geen chips of drinken uit tijdens de voorstelling (spreek dit dan ook van tevoren af met de kinderentertainer).
 8. Neem voldoende tijd voor de voorbereidingen (zie party planning in je volgende mail), leg alles van tevoren klaar. Met een kinderschare om je heen kom je daar echt niet aan toe.
 9. Probeer het vooral simpel te houden, kies bijvoorbeeld een hoek voor decoratie. Leg een tafelkleed op tafel, papieren bordjes en bekers en wat schalen, slingers op de achtergrond, een decoratie op de stoel voor de jarige en je hebt al een fijn hoekje waar je kan eten / drinken, spelletjes kan spelen, knutselen en meer.
 10. Na afloop kan je een zakje snoep of een cadeaupakket van Lange Jan meegeven naar huis, maar je kan ook kiezen voor een klein speelgoedje.
 11. Geef duidelijk aan of de kinderen opgehaald moeten worden of thuisgebracht worden.

Communicatie

 • Vraag of kinderen een bepaalde allergie hebben of iets niet mogen, bijvoorbeeld uit religieuze overwegingen.
 • Wissel telefoonnummers (en mailadressen) uit zodat je ouders kan bereiken indien nodig. Geef ouders ook jouw telefoonnummer, sommige ouders willen bijvoorbeeld graag gerustgesteld worden tijdens het feestje.
 • Vraag eventueel na afloop om een mailadres om de foto’s door te sturen, dat vinden ze vaak heel leuk. Vraag ook of ze er moeite mee hebben als die op social media worden gedeeld.

kinderfeestje buiten  taart kinderfeest jarige

Thijs had vandaag zijn kinderfeestje voor zijn 5e verjaardag. Alle kinderen waren geboeid, betrokken en ze vonden zijn trucjes geweldig! Echt een aanrader voor als je het kinderfeestje lekker thuis wilt vieren!

Kinderfeest Sleen

Kinderfeest Sleen

Moeder Thijs
To Top