Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

kinderfeest-tips

Voorbereiding

 • Meer is niet altijd beter; meer kinderen levert ook een vrij drukke groep op. Vaak hoor ik de regel ‘een kind per jaar’ voorbij komen.
 • Bepaal samen met je kind welke kinderen er uitgenodigd mogen worden. Kies voor kinderen waar je kind graag mee speelt, maar bijvoorbeeld ook die niet erg dominant zijn en je kind niet het middelpunt van het feestje laten zijn.
 • Zorg dat je er niet alleen voor staat. Natuurlijk kun je je man vragen om erbij te zijn, maar ik vond een andere moeder een heel prettig idee. Dan kan je partner met eventuele andere kinderen op pad zodat de aandacht echt bij de jarige ligt en niet bij een jaloers broertje.
 • Leg alles wat breekbaar is buiten bereik, zelfs met ogen in je rug kan je niet alle kinderen tegelijk in de gaten houden. Zet bloemenvazen en wat dan ook daarom buiten bereik. Ook een Playmobiltafel etc. kan je het beste even leeg ruimen om te voorkomen dat je onderdelen mist of afgebroken wordt. Probeer ook zoveel mogelijk vloerruimte vrij te maken waar ze kunnen spelen. Grote kans dat de ouders ook allemaal tegelijk binnen komen.
 • Neem voldoende tijd voor de voorbereidingen, leg alles van te voren klaar. Met een kinderschare om je heen kom je daar echt niet aan toe en hebben ze tig andere vragen.
 • Probeer het vooral simpel te houden, kies bijvoorbeeld een hoek voor decoratie. Leg een tafelkleed op tafel, papieren bordjes en bekers en wat schalen, slinger op de achtergrond, decoratie op de stoel voor de jarige en je hebt al een fijn hoekje waar je kan eten / drinken, spelletjes kan spelen, knutselen en meer.
 • Na afloop kan je een zakje snoep meegeven naar huis, maar je kan ook kiezen voor een knutsel van iets wat je kan bewaren of een klein speelgoedje (zo had ik 12 kettingen en armbanden voor 1 euro bij de Hemarkt)

 

 • Geef duidelijk aan of de kinderen opgehaald moeten worden of thuisgebracht worden.

kinderfeestje buiten taart kinderfeest jarige

Communicatie

 • Vraag of kinderen een bepaalde allergie hebben of iets niet mogen, bijvoorbeeld uit religieuze overwegingen.
 • Wissel telefoonnummers (en mailadressen) uit zodat je ouders kan bereiken indien nodig. Geef ouders ook jouw telefoonnummer, sommige ouders willen bijvoorbeeld graag gerustgesteld worden tijdens het feestje.
 • Vraag eventueel na afloop om een mailadres om de foto’s door te sturen, vinden ze vaak heel leuk. Vraag ook of ze er moeite mee hebben als die op social media worden gedeeld.

Cadeautjes

Grote kans dat je de vraag krijgt wat je kind voor een cadeautje wil. Gemiddeld geven ouders rond de 5 euro uit voor een cadeautje (soms uitschieter omhoog), dus dat is geen heel hoog bedrag. Aanraders zijn bijvoorbeeld Lego en Playmobil; een paar kleine verpakkingen samen levert toch al snel een leuke set op. Bij meisjes zijn knutselmaterialen of verkleed accessoires / make-up erg populair en bij jongens bijvoorbeeld hot wheels. Ook buitenspeelgoed zoals stoepkrijt en bellenblaas doet het altijd wel goed.

To Top